Jury DSA '22

Jurylid van één van de categorieën van de Dutch Search Awards 2022 worden? With great power, comes great responsibility. Op deze pagina vind je zaken waar je als jurylid rekening mee moet houden. Zo weet je waarvoor je verantwoordelijk bent. Tevens wordt het juryproces beschreven, waarin onafhankelijkheid en transparantie van essentieel belang zijn.

Image
Jury
Juryvoorzitters

Dit jaar zijn Leonie Botman van Bynder de juryvoorzitter en Muhammed Kocak de vice-juryvoorzitter. Zij zijn onpartijdig, onbevooroordeeld en integer en stemmen feitelijk niet mee. Zij hebben voornamelijk een technische taak: de juryleden efficiënt leiden naar het beste resultaat op basis van de vooraf vastgestelde criteria van een categorie.

Termijn

Juryleden worden met ingang van DSA-editie 2021 aangesteld voor de termijn van minimaal een jaar en maximaal drie jaar. Elk jaar beoordelen de juryvoorzitter en vice-juryvoorzitter opnieuw welke juryleden kunnen deelnemen in de jury. Dit doen zij op basis van kennis en ervaring verdeeld over de verschillende categorieën.

Winnaars & Shortlist

Het is belangrijk dat je focust op het kiezen van een winnaar en/of een genomineerde op de shortlist. Het niet uitreiken van een award is geen optie. We vieren het search-vak, dus er is altijd een winnaar. Zo is het ook belangrijk dat de winnende case om de juiste redenen wordt gekozen, niet op basis van het aantal keer dat de inzender eerder heeft gewonnen. De beste is de beste. De Dutch Search Awards zijn geen aanmoedigingsprijzen.

Onafhankelijkheid

Wanneer je als jurylid geconfronteerd wordt met het jureren van een case die is ingezonden door het bedrijf waar jij werkzaam bent, vragen we je om de kamer tijdelijk te verlaten tijdens de juryavond. Dit doen we om de onafhankelijkheid van de beoordeling te waarborgen, maar ook zodat (tegen)argumenten niet naar buiten lekken. In de jurytool is het niet mogelijk om een case te beoordelen van je eigen bedrijf.

Geheimhouding

Tot de uitreiking plaatsvindt, vragen we je om absolute geheimhouding over het juryproces. Ga na de uitreiking discreet om met hoe de cases tijdens de jurering zijn beoordeeld.

Juryrapport

Tijdens de jurering zal er iemand aanwezig zijn die de belangrijkste (tegen)argumenten noteert. Zo is het juryrapport meteen beschikbaar en wordt er gemonitord waarom een case heeft gewonnen.

Groepen

Om de jurering zo grondig en eerlijk mogelijk te laten verlopen, zijn er per categorie 2 groepen die jureren. Een groep bestaat uit 4 personen, dus minstens 8 personen beoordelen elke case. Houd er rekening mee: je beoordeelt ongeveer 30 tot 40 cases.

Tool

Gedurende de jurering wordt er gebruik gemaakt van de jurytool. Eenmaal jurylid, wordt via de tool toegang verschaft tot de cases. Hierin geef je per case je ratings. Op deze wijze monitoren wij of alle juryleden op tijd alle cases hebben beoordeeld. Tijdens de juryavond wordt snel en efficiënt overgegaan tot het selecteren van de shortlist en de definitieve winnaar, afhankelijk van de categorie.

Aanmelden
Belangrijke data

13/08

AANMELDINGEN

Deadline voor het aanmelden als jurylid via het aangewezen formulier

26/08

JURYLIJST

De jurylijst is definitief en alle juryleden zijn op de hoogte gebracht van hun deelname

04 — 25/10

BEOORDELINGEN

De beoordelingen voor de toegewezen categorieën vinden plaats via de jurytool

28/10

JURYAVOND

Alle juryleden komen bij elkaar om de cases te bespreken en een definitief oordeel te geven

Aanmelden als jurylid

Wil jij onderdeel zijn van de jury van DSA ’22? Meld je aan vóór 13 augustus 2022 via het inschrijfformulier. Geef hierbij aan waarom en voor welke categorie(ën) jij jezelf geschikt acht.

  1 / 3 Gegevens

  2 / 3 Categorieën

  3 / 3 Ervaring


  Home Inzenden Over DSA Jury Partners Archief
  Fb Yt In Ig
  Menu Menu