Jury DSA '21

Helaas kun je je niet meer aanmelden als jurylid voor de Dutch Search Awards 2021. Volgend jaar zien wij jouw aanmelding graag tegemoet. Ben jij één van de juryleden voor de Dutch Search Awards 2021? Dan heb je officieel bericht ontvangen van de organisatie. Op deze pagina vind je zaken waar je als jurylid rekening mee moet houden.

Image
Jury

Juryvoorzitters

Dit jaar zijn Peter Maas van Grow Up Digital de juryvoorzitter en Leonie Botman van Bynder de jury-vicevoorzitter. Zij zijn onpartijdig, onbevooroordeeld en integer en stemmen feitelijk niet mee. Hun taak is voornamelijk een technische: de juryleden efficiënt leiden naar het beste resultaat op basis van de vooraf vastgestelde criteria van een categorie

Termijn

Juryleden worden met ingang van DSA-editie 2021 aangesteld voor de termijn van minimaal een jaar en maximaal drie jaar. Elk jaar beoordelen de juryvoorzitter en jury-vicevoorzitter opnieuw welke juryleden kunnen deelnemen in de jury op basis van kennis en ervaring verdeeld over de verschillende categorieën.

Winnaars & Shortlist

Het is belangrijk dat je focust op het kiezen van een winnaar en/of een genomineerde op de shortlist. Het niet uitreiken van een award is geen optie. We vieren het search-vak, dus er is altijd een winnaar. Zo ook is het belangrijk dat de winnende case om de juiste redenen wordt gekozen, niet op basis van het aantal keer dat de inzender eerder heeft gewonnen. De beste is de beste. De Dutch Search Awards zijn geen aanmoedigingsprijzen.

Onafhankelijkheid

Wanneer je als jurylid geconfronteerd wordt met het jureren van een case die is ingezonden door het bedrijf waar jij werkzaam bent, vragen we je om de kamer tijdelijk te verlaten tijdens de juryavond. Dit doen we om de onafhankelijkheid van de beoordeling te waarborgen, maar ook zodat (tegen)argumenten niet naar buiten lekken. In de jurytool is het niet mogelijk om een case te beoordelen van je eigen bedrijf.

Geheimhouding

Tot de uitreiking plaatsvindt, vragen we je om absolute geheimhouding over het juryproces. Ga na de uitreiking discreet om met hoe de cases tijdens de jurering zijn beoordeeld.

Juryrapport

Tijdens de jurering zal er iemand aanwezig zijn die de belangrijkste (tegen)argumenten noteert. Zo is het juryrapport meteen beschikbaar en wordt er gemonitord waarom een case heeft gewonnen.

Groepen

Om de jurering zo grondig en eerlijk mogelijk te laten verlopen, zijn er per categorie 2 groepen die jureren. Een groep bestaat uit 4 personen, dus tenminste 8 personen beoordelen elke case. Houd er rekening mee: je beoordeelt ongeveer 30 tot 40 cases.

Tool

Gedurende de jurering wordt er gebruik gemaakt van de jurytool. Eenmaal jurylid, wordt via de tool toegang verschaft tot de cases. Hierin geef je je ratings per case. Op deze wijze monitoren wij of alle juryleden op tijd alle cases hebben beoordeeld. Tijdens de juryavond wordt snel en efficiënt overgegaan tot het selecteren van de shortlist en de definitieve winnaar, afhankelijk van de categorie.

Juryleden
Belangrijke data

06/08

Aanmeldingen

Deadline voor het aanmelden als potentieel jurylid via het aangewezen formulier

31/08

Jurylijst

De jurylijst is definitief en alle juryleden zijn op de hoogte gebracht van hun deelname

04 — 25/10

Beoordelingen

De beoordelingen voor de toegewezen categorieën vinden plaats via de jurytool

28/10

Juryavond

Alle juryleden komen bij elkaar om de cases te bespreken en een definitief oordeel te geven

4/11

SHORTLIST

De beste cases verdienen een plek op de shortlist

9/12

EVENT

De winnaars worden bekend gemaakt, uiteraard vieren we dit feestje graag met alle juryleden

Home Inzenden FAQ Jury Event Over DSA Partners Archief
Fb Yt In Ig
Menu Menu